integritet

Integritetspolicy policy~~POS=HEADCOMP

Denna dataskyddsdeklaration klargör typen, omfattningen och syftet med behandlingen av personuppgifter (nedan kallad "data") i samband med tillhandahållandet av våra tjänster såväl som inom vårt online-erbjudande och tillhörande webbplatser, funktioner och innehåll samt externa online-närvaror, såsom vår sociala medieprofil (nedan gemensamt kallad "online-erbjudande"). När det gäller de begrepp som används, såsom "bearbetning" eller "ansvarig person" hänvisar vi till definitionerna i artikel 4 i den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR).

ansvarig

Michael Wodetzki
Stolteraer Weg 54
18119 Rostock

E-post: info@faehren.net
Telefon: +49 (0) 381/5106311

Typer bearbetade data

- Lagerdata (t.ex. personliga stamdata, namn eller adresser).
- Kontaktuppgifter (t.ex. e-post, telefonnummer).
- Innehållsdata (t.ex. textinmatning, fotografier, videor).
- Användningsdata (t.ex. besökta webbplatser, intresse för innehåll, åtkomsttider).
- Meta / kommunikationsdata (t.ex. enhetsinformation, IP-adresser).

Kategorier av drabbade personer

Besökare och användare av online-erbjudandet (hädanefter hänvisar vi till de drabbade personerna som "användare").

Syftet med bearbetningen

- Tillhandahållande av onlineerbjudandet, dess funktioner och innehåll.
- Besvara kontaktförfrågningar och kommunicera med användare.
- Säkerhetsåtgärder.
- Reach Measurement / Marketing

Användade termer

"Personuppgifter" avser information om en identifierad eller identifierbar fysisk person (nedan kallad den registrerade) En fysisk person anses identifierbar som kan identifieras direkt eller indirekt, särskilt genom att tilldela en identifierare, såsom namn, identifikationsnummer, platsdata, till en online-identifierare (t.ex. cookie) eller till en eller flera speciella egenskaper, som uttrycker den fysiska, fysiologiska, genetiska, mentala, ekonomiska, kulturella eller sociala identiteten hos denna fysiska person.

"Behandling": varje process som utförs med eller utan hjälp av automatiserade förfaranden eller någon sådan process som är förknippad med personuppgifter. Termen går långt och innehåller praktiskt taget varje hantering av data.

"Pseudonymer" den behandling av personuppgifter på ett sätt som personuppgifter inte längre kan tilldelas ett visst ämne utan hjälp av ytterligare information som denna ytterligare information hållas separat och tekniska och organisatoriska åtgärder har vidtagits för att se till att personuppgifter inte tilldelad en identifierad eller identifierbar fysisk person.

"Profilering" någon typ av automatiserad behandling av personuppgifter, vilket är att dessa personuppgifter används för att bedöma vissa personliga aspekter som avser en fysisk person, särskilt aspekter som rör arbetsinsats, ekonomisk situation, hälsa, personlig Att analysera eller förutsäga preferenser, intressen, tillförlitlighet, beteende, vistelseort eller flyttning av den fysiska personen.

Ansvarig person: den fysiska eller juridiska personen, myndighet, organ eller organ som beslutar, ensamt eller i samförstånd med andra, om syften och sättet att behandla personuppgifter.

"Processor": en fysisk eller juridisk person, offentlig myndighet, byrå eller annat organ som behandlar personuppgifter på den registeransvariges vägnar.

Relevanta rättsliga grunder

I enlighet med artikel 13 GDPR kommer vi att informera dig om den rättsliga grunden för vår databehandling. För användare som omfattas av den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR), dvs. EU och EEG, gäller inte den rättsliga grunden i dataskyddsdeklarationen:
Den rättsliga grunden för att erhålla samtycke är artikel 6 stycke 1 lit. a och artikel 7 GDPR;
Den rättsliga grunden för bearbetning för att fullgöra våra tjänster och genomföra avtalsmässiga åtgärder samt svara på förfrågningar är artikel 6 stycke 1 lit. b GDPR;
Den rättsliga grunden för behandling för att uppfylla våra rättsliga skyldigheter är artikel 6 lit. c GDPR;
I händelse av att den registrerades eller andra fysiska personers vitala intressen kräver behandling av personuppgifter, artikel 6 punkt 1 upplyst. d DSGVO som rättslig grund.
Den rättsliga grunden för den behandling som krävs för att utföra en uppgift som är i allmänhetens intresse eller utförs vid utövandet av officiell myndighet som har överförts till den ansvariga är artikel 6 e GDPR.
Den rättsliga grunden för behandling för att skydda våra legitima intressen är artikel 6 lit. f GDPR.
Behandlingen av uppgifter för andra ändamål än de för vilka de samlades in bestäms enligt kraven i art.
Behandlingen av särskilda kategorier av data (i enlighet med artikel 9 paragraf 1 GDPR) baseras på kraven i artikel 9 paragraf 2 GDPR.

säkerhetsåtgärder

Vi vidtar lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder i enlighet med de rättsliga kraven, med hänsyn till den senaste tekniken, implementeringskostnaderna och typen, omfattningen, omständigheterna och ändamålen med behandlingen samt olika sannolikhet för förekomst och svårighetsgrad av risken för fysiska personers rättigheter och friheter för att säkerställa en skyddsnivå som är lämplig för risken.

Åtgärderna innefattar särskilt att säkerställa konfidentialitet, integritet och tillgänglighet av data genom att kontrollera fysisk åtkomst till uppgifterna samt åtkomst, inmatning, vidarebefordran, säkerställande av tillgänglighet och deras separering. Dessutom har vi inrättat förfaranden som säkerställer utövandet av den registrerades rättigheter, radering av data och reaktion på datahot. Dessutom överväger vi redan skyddet av personuppgifter under utveckling eller val av hårdvara, programvara och procedurer, i enlighet med principen om dataskydd genom teknologidesign och standardinställningar för dataskydd.

Samarbete med entreprenadföretag, gemensamt ansvariga personer och tredje part

Om vi ​​lämnar ut uppgifter till andra personer och företag (kontraktsbehandlare, gemensamt ansvariga personer eller tredje part) inom ramen för vår behandling, överför dem till dem eller på annat sätt ger dem tillgång till uppgifterna, görs detta endast på grundval av lagligt tillstånd (t.ex. om uppgifterna överförs till tredje part, såsom leverantörer av betaltjänster för att fullgöra avtalet), har användare samtyckt, en rättslig skyldighet föreskriver detta eller baserat på våra legitima intressen (t.ex. när man använder agenter, webbhotell etc.).

Om vi ​​avslöjar, överför eller på annat sätt beviljar åtkomst till data till andra företag i vår företagsgrupp, görs detta särskilt för administrativa ändamål som ett legitimt intresse och dessutom på en rättslig grund.

Överföringar till tredjeländer

Om vi ​​behandlar uppgifter i ett tredjeland (dvs. utanför Europeiska unionen (EU), Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) eller Schweiziska edsförbundet) eller i samband med användning av tredjeparts tjänster eller utlämnande eller överföring av data till andra personer eller företag händer, detta händer bara om det görs för att uppfylla våra (för) avtalsenliga skyldigheter, på grundval av ditt samtycke, på grundval av en rättslig skyldighet eller på grundval av våra legitima intressen. Med förbehåll för uttryckligt samtycke eller avtalsenlig överföring, behandlar eller har vi uppgifterna endast i tredjeländer med en erkänd dataskyddsnivå, inklusive amerikanska processorer som är certifierade under "Privacy Shield" eller på grundval av särskilda garantier, såsom avtalsförpliktelser genom så kallade standardskyddsklausuler EU-kommissionen, förekomsten av certifieringar eller bindande interna dataskyddsbestämmelser (artikel 44 till 49 GDPR, EU-kommissionens informationssida).

Registrerade personers rättigheter

Du har rätt att be om bekräftelse på om de aktuella uppgifterna behandlas och för information om dessa uppgifter samt för ytterligare information och kopiering av uppgifterna i enlighet med lagkrav.

Du har följaktligen. de juridiska kraven för att begära komplettering av uppgifterna om dig eller korrigering av felaktiga uppgifter om dig.

I enlighet med de rättsliga kraven har du rätt att kräva att relevanta uppgifter raderas omedelbart eller alternativt att begära en begränsning av behandlingen av uppgifterna i enlighet med de rättsliga kraven.

Du har rätt att begära att de uppgifter som rör dig som du har gett oss tas emot i enlighet med de lagliga kraven och att de överförs till andra ansvariga parter.

Du har också rätt att lämna in ett klagomål till den behöriga tillsynsmyndigheten i enlighet med de rättsliga kraven.

tillbakadragande

Du har rätt att återkalla ditt samtycke med verkan för framtiden.

rätt till

Du kan när som helst invända mot den framtida behandlingen av uppgifterna om dig i enlighet med de lagliga kraven. Invändningen kan särskilt göras mot bearbetning för direkt marknadsföringsändamål.

Cookies och rätt att göra invändningar i direktreklam

"Cookies" är små filer som lagras på användarnas datorer. Olika uppgifter kan lagras i cookies. En cookie används huvudsakligen för att lagra informationen om en användare (eller den enhet där kakan är lagrad) under eller efter sitt besök på ett online-erbjudande. Tillfälliga cookies, eller "session cookies" eller "transient cookies", är cookies som raderas när en användare lämnar en onlinetjänst och stänger webbläsaren. I en sådan cookie kan exempelvis innehållet i en kundvagn i en nätbutik eller en inloggningsstatus sparas. Termen "permanent" eller "beständig" avser cookies som förblir lagrade även efter att webbläsaren har stängts. Till exempel kan inloggningsstatus sparas om användarna besöker den efter flera dagar. På samma sätt kan användarnas intressen lagras i en sådan cookie som används för mätning av mått eller marknadsföring. Som "tredje part cookie" kallas cookies som erbjuds av andra än den som är ansvarig, som driver online-erbjudande (annars, om det bara är cookies vi talar om "första part cookies") företag.

Vi kan använda tillfälliga och permanenta cookies och klargöra detta i samband med vår integritetspolicy.

Om användare inte vill ha cookies lagrade på sin dator, kommer de att bli ombedda att inaktivera alternativet i webbläsarens systeminställningar. Sparade cookies kan raderas i webbläsarens systeminställningar. Uteslutning av cookies kan leda till funktionella begränsningar av detta online-erbjudande.

En allmän motsägelse mot användningen av de cookies som används för marknadsföring via internet kan i en rad olika tjänster, särskilt vid spårning, på den amerikanska sidan https://www.aboutads.info/choices/ eller EU: s sida https://www.youronlinechoices.com/ förklaras. Dessutom kan lagring av kakor uppnås genom att stänga av dem i webbläsarens inställningar. Observera att inte alla funktioner i detta online-erbjudande kan användas.

Radering av data

De uppgifter som bearbetas av oss kommer att raderas eller begränsas vid behandlingen i enlighet med de lagliga kraven. Såvida det inte uttryckligen anges i denna dataskyddsdeklaration kommer de data som lagras av oss att raderas så snart de inte längre behövs för det avsedda syftet och raderingen inte strider mot några lagstadgade lagringskrav.

Om uppgifterna inte raderas eftersom de krävs för andra lagligt tillåtna ändamål kommer behandlingen av dem att begränsas. Detta innebär att uppgifterna blockeras och inte behandlas för andra ändamål. Detta gäller till exempel uppgifter som måste sparas av kommersiella eller skattemässiga skäl.

Ändringar och uppdateringar av sekretesspolicyn

Vi ber dig att regelbundet informera dig själv om innehållet i vår integritetspolicy. Vi kommer att justera integritetspolicyn så snart ändringarna i databehandlingen vi gör kräver det. Vi kommer att informera dig så snart ändringarna kräver ditt deltagande (t.ex. samtycke) eller annan individuell anmälan.

Deltagande i Affiliate Affiliate Program

Inom vårt online-erbjudande litar vi på våra legitima intressen (dvs. intresse för analys, optimering och ekonomisk drift av vårt online-erbjudande). Art. 6 para. 1 lit. f DSGVO-branschstandard spårningsåtgärder som krävs för driften av affiliate-systemet. Nedan klargör vi användarna om den tekniska bakgrunden.

Tjänsterna som erbjuds av våra avtalsparter kan också annonseras och kopplas till andra webbplatser (så kallade affiliate-länkar eller efterköpssystem, t ex om länkar eller tjänster från tredje part erbjuds efter avtalets slut). Operatörerna på respektive webbplatser får en provision om användarna följer de associerade länkarna och sedan utnyttjar erbjudandet.

Sammanfattningsvis är det nödvändigt för vår online erbjudande som vi kan spåra om användare som är intresserade av affiliate länkar och / eller tillgängliga uppgifter om erbjudanden som erbjuder klicka på initiativ av affiliate länkar eller vår onlineplattform upplever. För detta är affiliate länkar och våra erbjudanden kompletteras med vissa värden, till exempel, kan vara i en cookie, ställa in en del av länken eller på annat sätt. Värdena omfattar i synnerhet den första webbplatsen (referent), tid, online-identifierare för ägaren av webbplatsen som affiliate länken var online-identifierare för respektive erbjudande på nätet identifiering av användaren samt spårning specifika värden som annons-ID, associerat ID och kategorisering.

De online-användar-ID-er som används av oss är pseudonymvärden. Dvs online-ID inte innehåller ens personuppgifter såsom namn eller e-postadresser. De hjälper oss bara för att avgöra om samma användare som klickat på en affiliate länk eller är intresserade av vårt online-erbjudande för ett anbud fördel av det, säger till exempel ett avtal som ingåtts med leverantören. Men det är online-identitet omfattningen personligt eftersom partnerföretag och online-identitet också presentera oss med andra användardata. Precis som partnerföretag kan låta oss veta om en användare har uppfattat erbjudandet och vi kan betala till exempel bonusen.

Amazon Affiliate Program

Vi är baserade på våra legitima intressen (dvs intresset för ekonomisk drift av våra reserver i enlighet med Art. 6 para. 1 objekt f. DSGVO) deltagare i affiliate program från Amazon EU, som var utformad för att ge ett medel för platser med hjälp av vilka av Placeringen av annonser och länkar till Amazon.de reklamavgift återbetalning kan tjäna (så kallade affiliate-system). Det innebär att vi som Amazon-partner tjänar kvalificerade inköp.

Amazon använder cookies för att spåra orderets ursprung. Bland annat kan Amazon erkänna att du har klickat på den associerade länken på denna sida och sedan köpt en produkt från Amazon.

För mer information om Amazons datanvändning och opt-out-alternativ, läs företagets sekretesspolicy: https://www.amazon.de/gp/help/customer/display.html?nodeId=201909010.

Obs! Amazon och Amazon-logotypen är varumärken som tillhör Amazon.com, Inc. eller ett av dess dotterbolag.

Booking.com-anslutningsprogram

På grundval av våra legitima intressen (dvs. intresse för den ekonomiska driften av vårt online-erbjudande i den mening som avses i artikel 6 par. 1 lit. f GDPR) deltar vi i Booking.coms partnerprogram, som utformades att tillhandahålla ett medium för webbplatser reklamkostnadsersättning kan tjänas genom placering av annonser och länkar till Booking.com (så kallat affiliate system). Booking.com använder cookies för att kunna spåra bokningens ursprung. Bland annat kan Booking.com känna igen att du klickade på partnerlänken på den här webbplatsen och sedan gjorde en bokning på Booking.com.

Mer information om användningen av data från Booking.com och alternativ för invändningar finns i företagets integritetspolicy: https://www.booking.com/content/privacy.de.html.

Awin Partner Program

Vi är baserade på våra legitima intressen (dvs intresset för ekonomisk drift av våra reserver i enlighet med Art. 6 para. 1 objekt f. DSGVO) deltagare i affiliate program Awin AG, Eichhornstraße 3, 10785 Berlin, Tyskland, för att ge ett medium (affiliate system som kallas.) är utformad för webbplatser som kan tjänas genom att placera annonser och länkar till Awin reklam avgifter genom vilka. AWIN använder cookies för att förstå kontraktets ursprung. Bland andra Awin kan se att du klickade på affiliate länk på denna webbplats och sedan ett avtal har gjort på eller över Awin.

För mer information om Awin datasanvändning och eventuell motstånd, se företagets integritetspolicy: https://www.awin.com/de/rechtliches.

Kommentarer och bidrag

Om användarna lämnar kommentarer eller andra bidrag kan deras IP-adresser användas på grundval av våra legitima intressen enligt definitionen i Art. 6 para. 1 lit. f. DSGVO lagras i 7 dagar. Detta är för vår egen säkerhet, om någon lämnar olagligt innehåll i kommentarer och bidrag (förolämpningar, förbjudet politisk propaganda, etc.). I det här fallet kan vi själva åtalas för kommentaren eller posten och är därför intresserade av författarens identitet.

Dessutom förbehåller vi oss rätten, i enlighet med våra legitima intressen. Art. 6 para. 1 lit. f. DSGVO för att behandla informationen för användare i syfte att upptäcka skräppost.

På samma rättsliga grund förbehåller vi oss rätten att, när det gäller undersökningar, lagra användarnas IP-adresser under deras användning och använda cookies för att undvika flera röster.

Informationen om den person som kommunicerats i samband med kommentarer och bidrag, all kontakt- och webbplatsinformation samt innehållet kommer att lagras permanent av oss tills användaren invänder.

kommentar abonnemang

Följande kommentarer kan göras av användare med sitt samtycke Art. 6 para. 1 lit. tecknat på en DSGVO. Användare kommer att få ett bekräftelsemail för att verifiera att de äger den e-postadress de angav. Användare kan när som helst avregistrera sig från pågående kommentarabonnement. Bekräftelsemeddelandet innehåller anteckningar om återkallningsalternativen. För att bevisa användarnas samtycke sparar vi registreringstiden tillsammans med användarens IP-adress och tar bort den här informationen när användarna avbryter abonnemanget.

Du kan när som helst avbryta mottagandet av vår prenumeration, dvs. återkalla ditt samtycke. På grundval av våra legitima intressen kan vi spara e-postadresserna utan abonnemang i upp till tre år innan vi tar bort dem för att kunna bevisa ett tidigare gett samtycke. Behandlingen av dessa uppgifter är begränsad till syftet med ett eventuellt försvar mot anspråk. En individuell begäran om radering är möjlig när som helst, förutsatt att den tidigare förekomsten av samtycke bekräftas samtidigt.

Återuppta kontakten

När du kontaktar oss (t.ex. via kontaktformulär, e-post, telefon eller via sociala medier) används informationen från användaren för att behandla kontaktbegäran och för att behandla den i enlighet med artikel 6, punkt 1 lit. (inom ramen för avtalsförhållanden / förhandsavtal), artikel 6 stycke 1 lit. f. (andra förfrågningar) GDPR behandlad .. Informationen som tillhandahålls av användare kan behandlas i ett kundhanteringssystem ("CRM-system") eller en jämförbar förfrågningsorganisation sparas.

Vi tar bort förfrågningarna, om de inte längre behövs. Vi kontrollerar nödvändigheten vartannat år; Vidare gäller de lagliga arkiveringskraven.

Nyhetsbrev

Med följande information informerar vi dig om innehållet i vårt nyhetsbrev samt registrerings-, avsändnings- och statistiska utvärderingsförfaranden samt din rätt till invändning. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev accepterar du kvittot och de beskrivna procedurerna.

Innehållet i nyhetsbrevet vi skickar nyhetsbrev, e-post och andra elektroniska meddelanden med reklam uppgifter ( "nyhetsbrev") endast med samtycke av mottagaren eller ett rättsligt tillstånd. I den mån innehållet i ett nyhetsbrev är konkret beskrivet, är de auktoritativa för användarnas samtycke. Vårt nyhetsbrev innehåller för övrigt information om våra tjänster och oss.

Dubbel inloggning och loggning: Registrering för vårt nyhetsbrev görs i ett så kallat dubbeloptagningsförfarande. Det innebär att du kommer att få ett e-postmeddelande efter att du loggat in för att be om bekräftelse på din registrering. Denna bekräftelse är nödvändig så att ingen kan registrera sig med externa e-postadresser. Registreringen för nyhetsbrevet kommer att loggas för att bevisa registreringsprocessen enligt de lagliga kraven. Detta inkluderar lagring av inloggning och bekräftelsestid samt IP-adress. På samma sätt kommer ändringar i dina data lagrade hos leverantören av fraktleverantörer att loggas.

Referenser: För att prenumerera på nyhetsbrevet är det tillräckligt att ge din e-postadress. Eventuellt ber vi dig att ge ett namn i nyhetsbrevet för personlig adress.

Sändningen av nyhetsbrevet och tillhörande resultatmätning baseras på samtycke från mottagarna enligt Art. 6 para. 1 lit. a, Art. 7 DSGVO tillsammans med 7 2 3 UWG eller, om samtycke inte krävs, baserat på våra legitima intressen i direktmarknadsföring. Art. 6 para. 1 lt. F. DSGVO i samband med § 7 para. 3 UWG.

Registreringen av registreringen är baserad på våra legitima intressen i enlighet med. Art. 6 para. 1 lit. f DSGVO. Vårt intresse ligger i användningen av ett användarvänligt och säkert nyhetsbrevssystem som betjänar både våra affärsintressen och användarnas förväntningar och gör det möjligt för oss att bevisa vårt samtycke.

Uppsägning / återkallelse - Du kan när som helst avbryta mottagandet av vårt nyhetsbrev, dvs. återkalla ditt samtycke. En länk för att avbryta nyhetsbrevet kan hittas i slutet av varje nyhetsbrev. Vi kan spara de skickade e-postadresserna i upp till tre år baserat på våra berättigade intressen innan vi tar bort dem för att ge förhandstillstånd. Behandlingen av dessa uppgifter är begränsad till syftet med ett eventuellt försvar mot anspråk. En individuell begäran om avbokning är möjlig när som helst under förutsättning att samtidigt den tidigare förekomsten av ett samtycke bekräftas.

Nyhetsbrev - CleverReach

Nyhetsbrevet skickas ut av fraktleverantören CleverReach GmbH & Co. KG, Mühlenstr. 43, 26180 Rastede, Tyskland. Du kan se leverantörens dataskyddsbestämmelser här: https://www.cleverreach.com/de/datenschutz/. Leverantörstjänsteleverantören används på grundval av våra legitima intressen i enlighet med artikel 6 paragraf 1 lit. f GDPR och ett orderhanteringsavtal i enlighet med artikel 28 paragraf 3 S. 1 GDPR.

Fraktleverantören kan använda mottagarens uppgifter i en pseudonym form, dvs utan att tilldela en användare, för att optimera eller förbättra sina egna tjänster, t.ex. för teknisk optimering av frakt och presentation av nyhetsbrev eller för statistiska ändamål. Leverantörsleverantören använder emellertid inte data från våra nyhetsbrevsmottagare för att ta itu med dem själva eller att vidarebefordra data till tredje part.

Nyhetsbrev - Mätning av framgång

Nyhetsbrev innehåller en så kallad "webbfyr", dvs. en pixelstor fil som hämtas från vår server när nyhetsbrevet öppnas eller, om vi använder en leverantör av frakttjänster, dess server. Som en del av denna hämtning samlas inledningsvis teknisk information, såsom information om webbläsaren och ditt system, samt din IP-adress och tidpunkten för hämtning.

Denna information används för att förbättra tjänsternas tekniska prestanda baserat på deras specifikationer eller publik och deras läsvanor, baserat på deras platser (som kan bestämmas med hjälp av IP-adressen) eller åtkomsttider. De statistiska undersökningarna inkluderar också att bestämma om nyhetsbrevet öppnas, när de öppnas och vilka länkar som klickas på. Av tekniska skäl kan denna information tilldelas de enskilda nyhetsbrevmottagarna. Det är emellertid varken vår avsikt eller, om den används, av leverantören av sjöfarten att observera enskilda användare. Utvärderingarna tjänar oss mycket mer för att känna igen läsvanorna för våra användare och för att anpassa vårt innehåll till dem eller för att skicka olika innehåll beroende på våra användares intressen.

Ett separat återkallande av framgångsmätningen är tyvärr inte möjligt, i det här fallet måste hela prenumerationen på nyhetsbrevet sägas upp.

Hosting och e-post

Mätningar från oss för att slutföra hosting-tjänster är att tillhandahålla följande tjänster: infrastruktur och plattformstjänster, datorkraft, lagring och databastjänster, e-post, säkerhetstjänster och teknisk underhållstjänster som vi använder för att driften av denna webbplats.

Här behandlar vi eller enligt våra hosting leverantör inventeringsdata, kontaktinformation, datainnehåll, kontraktsdata, användnings meta och kommunikationsdata från kunder, potentiella kunder och besökare på denna webbplats på grundval av våra legitima intressen på ett effektivt och säkert tillhandahållande av denna webbplats. Art. 6 para. 1 lit. f DSGVO samband med Art. 28 DSGVO (slutlig orderbehandling fördraget).

Samling av åtkomstdata och loggfiler

Vi eller våra webbhotell, står på grundval av våra legitima intressen i den mening som Art. 6 para. 1 lit. f. DSGVO uppgifter om all åtkomst till den server där denna tjänst är (så kallad server loggfiler). För att komma åt data inkluderar namnet på den nedladdade webbsida fil, datum och tid för åtkomst, mängden data som överförs, anmälan om lyckad hämtning, webbläsare skriver tillsammans med version, användarens operativsystem, hänvisningsadress (tidigare besökt), IP-adress och den begärande leverantör ,

Logfilinformation lagras av säkerhetsskäl (till exempel för att undersöka missbruk eller bedräglig verksamhet) i högst 7 dagar och raderas sedan. Uppgifter vars ytterligare behållande krävs för bevisupptagning ska undantas från uppsägningen tills den slutliga förtydligandet av händelsen är klar.

Google Etiketthanteraren

Google Tag Manager är en lösning som gör det möjligt för oss att hantera sk webbplatskoder via ett enda gränssnitt (inklusive integrering av Google Analytics och andra Google-marknadsföringstjänster i vårt online-erbjudande). Tagghanteraren själv (som implementerar taggarna) behandlar inte användarnas personuppgifter. När det gäller behandling av användares personuppgifter hänvisas till följande information om Googles tjänster. Riktlinjer för användning: https://www.google.com/intl/de/tagmanager/use-policy.html.

Google Analytics

Vi använder Google Analytics, en webbanalystjänst som tillhandahålls av Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, på grundval av våra legitima intressen (dvs. intresse för analys, optimering och ekonomisk drift av vårt online-erbjudande i den mening som avses i artikel 6. Punkt 1 lit., Dublin 4, Irland (“Google”). Google använder cookies. Informationen som genereras av kakan om användningen av online-erbjudandet av användaren överförs vanligtvis till en Google-server i USA och lagras där.

Google är certifierat enligt Privacy Shield Agreement, vilket ger en garanti för att följa EU: s lagstiftning om dataskydd (https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI&status=Active).

Google kommer att använda den här informationen för våra räkning för att utvärdera användningen av vårt online-erbjudande av användare, att sammanställa rapporter om aktiviteterna inom detta online-erbjudande och att ge oss ytterligare tjänster relaterade till användningen av detta online-erbjudande och användningen av internet. I det här fallet kan användarnas pseudonymprofiler skapas från de behandlade data.

Vi använder endast Google Analytics med aktiverad IP-anonymisering. Det innebär att användarens IP-adress kommer att förkortas av Google inom Europeiska unionens medlemsstater eller i andra avtalsslutande stater i avtalet om Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Endast i undantagsfall kommer hela IP-adressen överförs till en Google-server i USA och förkortas där.

IP-adressen som lämnats av användarens webbläsare kommer inte att slås samman med annan information från Google. Användare kan förhindra lagring av cookies genom att ställa in deras webbläsarprogramvara i enlighet därmed; användaren kan förhindra att data som genereras av cookien och i samband med deras användning av innehållet till Google och behandlingen av dessa uppgifter av Google, genom att hämta plugin-finns på följande länk och installera bortom: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Mer information om Googles dataanvändning, hiring och sämre alternativ finns i Googles sekretesspolicy (https://policies.google.com/privacy) samt i inställningarna för presentationen av annonsvisningar av Google (https://adssettings.google.com/authenticated).

Personuppgifterna för användare kommer att raderas eller anonymiseras efter 14 månader.

Google Adsense med icke-personliga annonser

Vi använder bygger på våra legitima intressen (dvs intresset för analys, optimering och kostnadseffektiv drift av våra reserver i enlighet med Art. 6 para. 1 objekt f. DSGVO) De tjänster som tillhandahålls av Google, LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 , USA, ("Google").

Google är certifierat enligt Privacy Shield-avtalet och erbjuder därmed en garanti för att följa europeisk dataskyddslag (https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI&status=Active).

Vi använder AdSense-tjänsten, som tillåter att annonser visas på vår webbplats och belönar oss för visning eller annan användning. För detta ändamål bearbetas användardata, såsom klicket på en annons och användarens IP-adress, varigenom IP-adressen förkortas med de två sista siffrorna. Därför är behandlingen av användarnas data pseudonymiserad.

Vi använder Adsense med icke-personliga annonser. Annonserna visas inte baserat på användarprofiler. Icke-personliga annonser bygger inte på tidigare användarbeteende. Målriktning använder kontextuell information, inklusive grov (t.ex. på plats) geotargeting baserat på aktuell plats, innehåll på den aktuella webbplatsen eller appen och aktuella söktermer. Google förbjuder all personlig inriktning, inklusive demografisk inriktning och användarlista.

Mer information om Googles dataanvändning, hiring och sämre alternativ finns i Googles sekretesspolicy (https://policies.google.com/technologies/ads) samt i inställningarna för presentationen av annonsvisningar av Google (https://adssettings.google.com/authenticated).

Facebook-pixlar, anpassade målgrupper och Facebook-konvertering

På grund av våra legitima intressen för analys, optimering och ekonomisk drift av vårt online-erbjudande och för dessa ändamål, den så kallade "Facebook-pixeln" från det sociala nätverket Facebook, som drivs av Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025 , USA, eller om du är baserad i EU används Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irland ("Facebook").

Facebook är certifierat enligt Privacy Shield Agreement, vilket ger en garanti för att följa EU: s lagstiftning om dataskydd (https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnywAAC&status=Active).

Med hjälp av Facebook-pixeln kan Facebook å ena sidan bestämma besökarna av vårt online-erbjudande som en målgrupp för presentation av annonser (så kallade "Facebook-annonser"). Följaktligen använder vi Facebook-pixeln för att endast visa de Facebook-annonser som vi placerar för Facebook-användare som också har visat intresse för vårt online-erbjudande eller som har vissa egenskaper (t.ex. intressen för vissa ämnen eller produkter baserat på det besökte Webbplatser) som vi överför till Facebook (så kallad “Custom Audiences”). Med hjälp av Facebook-pixeln vill vi också se till att våra Facebook-annonser motsvarar användarnas potentiella intresse och inte är irriterande. Med hjälp av Facebook-pixeln kan vi också förstå Facebook-annonsernas effektivitet för statistiska och marknadsundersökningsändamål genom att se om användare har omdirigerats till vår webbplats efter att ha klickat på en Facebook-annons (så kallad "konvertering").

Behandlingen av data via Facebook är en del av Facebook: s datainvändningspolicy. Följaktligen generella noteringar om presentationen av Facebook-annonser, i policyen för dataanvändning av Facebook: https://www.facebook.com/policy, Särskild information och detaljer om Facebook-pixeln och hur den fungerar finns i Hjälp-delen av Facebook: https://www.facebook.com/business/help/651294705016616.

Du kan göra invändningar mot upptagningen av Facebook Pixel och använda dina data för att visa Facebook-annonser. För att ange vilka typer av annonser du ser inom Facebook kan du gå till sidan som upprättats av Facebook och följa anvisningarna på användningsbaserade annonseringsinställningar: https://www.facebook.com/settings?tab=ads, Inställningarna är plattformoberoende, dvs de antas för alla enheter, t.ex. stationära datorer eller mobila enheter.

Du kan också välja att använda cookies för distansmätning och reklamändamål via deaktiveringssidan för Network Advertising Initiative (https://optout.networkadvertising.org/) och även den amerikanska webbplatsen (https://www.aboutads.info/choices) eller den europeiska webbplatsen (https://www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices/) motsäger.

VG Wort / skalbar central mätmetod

Vi använder "Scalable Central Measurement Method" (SZM) från INFOnline GmbH (INFOnline GmbH, Brühler Str. 9, D-53119 Bonn.) För att bestämma statistiska parametrar för att bestämma sannolikheten för att texter kopieras. Anonyma uppmätta värden samlas in. För att känna igen datorsystem använder åtkomstnummermätningen alternativt en sessionscookie eller en signatur som skapas från olika automatiskt överförda information från din webbläsare. IP-adresser behandlas endast i anonymiserad form. Förfarandet utvecklades med hänsyn till dataskydd. Det enda syftet med proceduren är att bestämma sannolikheten för att enskilda texter kopieras. Inte vid något tillfälle identifieras enskilda användare. Din identitet är alltid skyddad. Du kommer inte att få någon reklam via systemet.

Många av våra sidor är försedda med JavaScript-samtal, genom vilka vi rapporterar tillgången till samlingssamhället Wort (VG Wort). Vi tillåter våra författare att delta i distributionerna av VG Wort, som uppfyller lagstadgade ersättningar för användning av upphovsrättsskyddade verk enligt Art. § Säkerställ 53 UrhG.

Användningsdata och användarmetadata bearbetas, IP-adresserna förkortas och mätmetoderna är pseudonym. Den förkortade IP-adressen sparas i högst 60 dagar. Användningsdata i samband med ett pseudonymt allokeringsvärde (“identifierare”) lagras i högst 6 månader.

Användarna har också en opt-out för att invända mot samlingen för ovan nämnda ändamål: https://optout.ioam.de. Mer information finns i sekretesspolicyn för INFOnline https://www.infonline.de/datenschutz/benutzer.

Online närvaro i sociala medier

Vi upprätthåller online-närvaro inom sociala nätverk och plattformar för att kommunicera med kunder, framtidsutsikter och användare som är aktiva där och informera dem om våra tjänster.

Vi vill påpeka att användardata kan bearbetas utanför Europeiska unionen. Detta kan leda till risker för användaren eftersom det till exempel kan göra det svårare att genomdriva användarens rättigheter. När det gäller amerikanska leverantörer som är certifierade enligt Privacy Shield vill vi påpeka att de åtar sig att följa EU: s dataskyddsstandarder.

Dessutom bearbetas vanligtvis användardata för marknadsundersökningar och reklamändamål. Till exempel kan användarprofiler skapas utifrån användarnas beteende och användarens intressen som härrör från detta. Användningsprofilerna kan i sin tur användas till exempel för att placera annonser inom och utanför plattformarna som antagligen motsvarar användarnas intressen. För dessa ändamål lagras vanligtvis cookies på användarens dator, där användarens beteende och användarnas intressen lagras. Dessutom kan data lagras i användningsprofilerna oavsett vilka enheter som används av användarna (särskilt om användarna är medlemmar i respektive plattform och är inloggade på dem).

Behandlingen av personuppgifterna för användarna sker på grundval av våra legitima intressen för effektiv information om användarna och kommunikation med användarna enligt Artikel 6 stycke 1 lit. f. GDPR. Om användarna ombeds att samtycka till den databehandling som beskrivs ovan av respektive leverantörer av plattformarna, är den rättsliga grunden för behandlingen artikel 6 paragraf 1 lit. a., artikel 7 GDPR.

För en detaljerad beskrivning av respektive bearbetning och möjligheterna att invända (opt-out) hänvisar vi till följande länkade information från leverantören.

Även när det gäller begäran om information och påståendet om användarrättigheter påpekar vi att dessa kan göras mest effektiva hos leverantörerna. Endast leverantörerna har tillgång till användarnas data och kan vidta lämpliga åtgärder och tillhandahålla information. Om du fortfarande behöver hjälp kan du kontakta oss.

- Facebook, sidor, grupper, (Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irland) på grundval av en Avtal om gemensam behandling av personuppgifter - Dataskydd: https://www.facebook.com/about/privacy/, särskilt för sidor: https://www.facebook.com/legal/terms/information_about_page_insights_data , Opt-out: https://www.facebook.com/settings?tab=ads och https://www.youronlinechoices.com, Privacy Shield: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnywAAC&status=Active.

- Google / YouTube (Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA) - Sekretesspolicy:  https://policies.google.com/privacy, Opt-out: https://adssettings.google.com/authenticated, Privacy Shield: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI&status=Active.

- Instagram (Instagram Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA, 94025, USA) - Sekretesspolicy / Opt-out: https://instagram.com/about/legal/privacy/.

- Twitter (Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA) - Sekretesspolicy: https://twitter.com/de/privacy, Opt-out: https://twitter.com/personalization, Privacy Shield: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000TORzAAO&status=Active.

- Pinterest (Pinterest Inc., 635 High Street, Palo Alto, CA, 94301, USA) - Sekretesspolicy / Opt-out: https://about.pinterest.com/de/privacy-policy.

- LinkedIn (LinkedIn Ireland Unlimited Company Wilton Place, Dublin 2, Irland) - Sekretesspolicy https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy , Opt-out: https://www.linkedin.com/psettings/guest-controls/retargeting-opt-out, Privacy Shield: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000L0UZAA0&status=Active.

- Xing (XING AG, Dammtorstraße 29-32, 20354 Hamburg, Tyskland) - Dataskyddsdeklaration / opt-out: https://privacy.xing.com/de/datenschutzerklaerung.

- Wakalet (Wakelet Limited, 76 Quay Street, Manchester, M3 4PR, Storbritannien) - Sekretesspolicy / Opt-out: https://wakelet.com/privacy.html.

- Soundcloud (SoundCloud Limited, Rheinsberger Str. 76/77, 10115 Berlin, Tyskland) - Sekretesspolicy / Opt-out: https://soundcloud.com/pages/privacy.

Integration av tjänster och innehåll för tredje part

Vi sätter i våra reserver utifrån våra legitima intressen (dvs intresset för analys, optimering och kostnadseffektiv drift av våra reserver i enlighet med Art. 6 para. 1 objekt f. DSGVO) innehåll eller tjänster som tillhandahålls av tredje part för deras innehåll och Integrera tjänster som videor eller teckensnitt (gemensamt benämnt "innehåll").

Detta förutsätter alltid att tredjepartsleverantörer av detta innehåll uppfattar användarens IP-adress, eftersom de inte skulle kunna skicka innehållet till sin webbläsare utan IP-adressen. IP-adressen krävs därför för att visa detta innehåll. Vi strävar efter att endast använda innehåll vars respektive leverantörer endast använder IP-adressen för att leverera innehållet. Tredjepartsleverantörer kan också använda så kallade pixeltaggar (osynlig grafik, även känd som "webbfyrar") för statistiska eller marknadsföringsändamål. "Pixel-taggarna" kan användas för att utvärdera information som besökartrafik på sidorna på denna webbplats. Den pseudonyma informationen kan också lagras i cookies på användarens enhet och innehåller bland annat teknisk information om webbläsaren och operativsystemet, hänvisningswebbplatser, besökstid och annan information om användningen av vårt online-erbjudande, samt att vara länkad till sådan information från andra källor.

youtube

Vi bäddar in videoklippen från plattformen "YouTube" från Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland. Dataskydd: https://www.google.com/policies/privacy/, Opt-out: https://adssettings.google.com/authenticated.

Google Maps

Vi integrerar kartor från tjänsten ”Google Maps” som tillhandahålls av Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland. De bearbetade uppgifterna kan särskilt innehålla användarnas IP-adresser och platsdata, som dock inte samlas in utan deras samtycke (vanligtvis i samband med inställningarna för sina mobila enheter). Uppgifterna kan behandlas i USA. Dataskydd: https://www.google.com/policies/privacy/, Opt-out: https://adssettings.google.com/authenticated.

Användning av Facebook Social Plugins

På grundval av våra legitima intressen (dvs. intresse för analys, optimering och ekonomisk drift av vårt online-erbjudande i den mening som avses i artikel 6 par. 1 lit. f GDPR) använder vi sociala plugins ("plugins") från socialt nätverk facebook.com, som drivs av Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irland ("Facebook").
Detta kan till exempel inkludera innehåll som bilder, videor eller texter och knappar som användare kan dela innehåll från detta online-erbjudande inom Facebook. Listan och utseendet på Facebook-sociala plugins kan visas här: https://developers.facebook.com/docs/plugins/.

Facebook är certifierat enligt Privacy Shield Agreement, vilket ger en garanti för att följa EU: s lagstiftning om dataskydd (https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnywAAC&status=Active).

När en användare åberopar en funktion i detta online-erbjudande som innehåller ett sådant plugin, etablerar enheten en direkt anslutning till Facebook-servrarna. Innehållet i plugin sänds av Facebook direkt till användarens enhet och inkorporeras av honom i online-erbjudandet. I processen kan användarprofiler skapas från de behandlade data. Vi har därför ingen inverkan på hur mycket data som Facebook samlar med hjälp av detta plugin och informerar därför användarna enligt vår kunskap.

Genom att integrera pluginerna får Facebook den information som en användare har åtkomst till på motsvarande sida i online-erbjudandet. Om användaren är inloggad på Facebook kan Facebook tilldela besöket till sitt Facebook-konto. Om användare interagerar med plugins, t ex trycker du på knappen Liksom eller lämnar en kommentar, skickas informationen från din enhet direkt till Facebook och lagras där. Om en användare inte är medlem i Facebook finns det fortfarande möjlighet att Facebook kommer att ta reda på och spara sin IP-adress. Enligt Facebook lagras endast en anonym IP-adress i Tyskland.

Syftet med och omfattningen av datainsamling och vidare bearbetning och användning av uppgifterna via Facebook samt relaterade rättigheter och inställningsalternativ för att skydda användarnas privatliv finns i Privacy Policy of Facebook: https://www.facebook.com/about/privacy/.

Om en användare har en Facebook-medlem och inte vill Facebook för att samla in om detta online erbjuder information om honom och kopplas till dess lagrade på Facebook medlemsdata, måste han logga ut och radera sina cookies innan du använder vårt online-närvaro på Facebook. Andra inställningar och motsättningar till användningen av data för reklamsyfte, är möjliga inom Facebook profilinställningar: https://www.facebook.com/settings?tab=ads  eller via den amerikanska sidan https://www.aboutads.info/choices/  eller EU: s sida https://www.youronlinechoices.com/, Inställningarna är plattformoberoende, dvs de antas för alla enheter, t.ex. stationära datorer eller mobila enheter.

Twitter

Inom vårt online-erbjudande kan funktioner och innehåll av Twitter-tjänsten som erbjuds av Twitter Inc., 1355 Market Street, 900 Suite, San Francisco, CA 94103, USA, införlivas. Det kan exempelvis innehålla innehåll som bilder, videor eller texter och knappar, med vilka användare kan dela innehållet i detta online-erbjudande inom Twitter.
Om användarna är medlemmar av plattformen Twitter kan Twitter tilldela samtalet av ovan nämnda innehåll och funktioner till användarnas profiler. Twitter är certifierat enligt Privacy Shield Agreement, vilket ger en garanti för att följa EU: s lagstiftning om dataskydd (https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000TORzAAO&status=Active). Sekretesspolicy: https://twitter.com/de/privacy, Opt-out: https://twitter.com/personalization.

Instagram

Inom vårt online-erbjudande kan funktioner och innehåll i Instagram-tjänsten som erbjuds av Instagram Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA, 94025, USA, införlivas. Det kan exempelvis innehålla innehåll som bilder, videoklipp eller text och knappar som tillåter användare att dela innehåll från detta online-erbjudande inom Instagram. Om användarna är medlemmar i plattformen Instagram kan Instagram tilldela samtalet med ovan nämnda innehåll och funktioner till användarnas profiler där. Privacy Statement of Instagram: https://instagram.com/about/legal/privacy/.

Pinterest

Inom vår närvaro på nätet funktioner och innehåll av servicealternativ kan erbjudas via Share Inc., 635 High Street, Palo Alto, CA, 94301, USA, är integrerade. Det kan exempelvis innehålla innehåll som bilder, videoklipp eller texter och knappar som tillåter användare att dela innehåll från detta online-erbjudande inom Pinterest. Om användarna är medlemmar av plattformen Pinterest kan Pinterest tilldela samtalet till den ovan nämnda innehåll och funktioner lokala profiler av användarna. Sekretesspolicy för Pinterest: https://about.pinterest.com/de/privacy-policy.

Xing

Funktioner och innehåll i Xing-tjänsten, som erbjuds av XING AG, Dammtorstraße 29-32, 20354 Hamburg, Tyskland, kan integreras i vårt online-erbjudande. Detta kan till exempel inkludera innehåll som bilder, videor eller texter och knappar med vilka användare kan dela innehåll från detta online-erbjudande inom Xing. Om användarna är medlemmar i Xing-plattformen kan Xing tilldela åtkomst till ovanstående innehåll och funktioner till användarnas profiler där. Xings sekretesspolicy: https://privacy.xing.com/de/datenschutzerklaerung.

Link

Funktioner och innehåll i LinkedIn-tjänsten, som erbjuds av LinkedIn Ireland Unlimited Company Wilton Place, Dublin 2, Irland, kan integreras i vårt online-erbjudande. Detta kan till exempel innehålla innehåll som bilder, videor eller texter och knappar som användare kan dela innehåll från detta online-erbjudande inom LinkedIn. Om användarna är medlemmar i LinkedIn-plattformen kan LinkedIn tilldela ovan nämnda innehåll och funktioner till användarnas profiler där. Sekretesspolicy för LinkedIn: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy., LinkedIn är certifierat enligt Privacy Shield Agreement, vilket ger en garanti för att följa EU: s lagstiftning om dataskydd (https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000L0UZAA0&status=Active). Sekretesspolicy: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy, Opt-out: https://www.linkedin.com/psettings/guest-controls/retargeting-opt-out.

Google+

Funktioner och innehåll på Google+ plattform, som erbjuds av Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland (“Google”), kan integreras i vårt online-erbjudande. Detta kan till exempel innehålla innehåll som bilder, videor eller texter och knappar med vilka användare kan dela innehåll från detta online-erbjudande inom Google. Om användarna är medlemmar i Google+ plattformen kan Google tilldela ovanstående innehåll och funktioner till användarprofilerna där.

Google är certifierat enligt Privacy Shield Agreement, vilket ger en garanti för att följa EU: s lagstiftning om dataskydd (https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI&status=Active). Mer information om Googles dataanvändning, hiring och sämre alternativ finns i Googles sekretesspolicy (https://policies.google.com/technologies/ads) samt i inställningarna för presentationen av annonsvisningar av Google (https://adssettings.google.com/authenticated).

Shariff-delningsfunktioner

Vi använder dataskyddssäkra “Shariff” -knappar. "Shariff" utvecklades för att möjliggöra mer integritet på internet och för att ersätta de vanliga "Dela" -knapparna på sociala nätverk. Det är inte användarens webbläsare utan servern på vilken detta online-erbjudande finns som skapar en anslutning till servern på respektive sociala medieplattformar och frågar till exempel antalet gillanden etc. Användaren förblir anonym. Du kan hitta mer information om Shariff-projektet från utvecklarna av tidningen c't: www.ct.de.

Skapat med Datenschutz-Generator.de av RA Dr. med. Thomas Schwenke